Суспільство
13 квітня 2017
Київська ветеранська організація влаштує ходу на 9 травня
Учасники акції пройдуть під гаслами "Ніхто не забутий, ніщо не забуте".
news-image

Столична організація ветеранів організовує у Києві ходу з нагоди Дня перемоги над фашистськими загарбниками. Про це повідомив під час брифінгу у Верховній Раді Голова Ради ветеранів міста Києва Микола Мартинов, передає кореспондент «Є!»

"9 травня у Києві ми організовуємо ходу з нагоди Дня перемоги. Ветерани столиці збиратимуться на ст.м. Арсенальна та пройдуть під гаслами "Ніхто не забутий, ніщо не забуте". Під час ходи ми будемо нести портрети предків, що відвоювали нашу землю у фашистів", - сказав Микола Мартинов.

Він зауважив, що наразі столична організація ветеранів об'єднує близько 500 тис. осіб, зокрема - близько 26 тис. ветеранів Другої світової війни, серед яких - 5,5 тис. учасників бойових дій, 2,5 тис. інвалідів та 9 Героїв Радянського Союзу.

"Організація об'єднує ветеранів війни, труда, військової служби, дітей війни. Ми проводимо велику роботу, щоб в українському суспільстві було єднання. Наші ветерани у 220 навчальних закладах проводять роботу, щоб донести історичну правду, наші героїко-патріотичні традиції", - повідомив Микола Мартинов.


Проте голова Ради ветеранів поскаржився, що організація має проблеми із фінансуванням та приміщеннями, які останнім часом у ветеранських організацій почали відбирати.

Читайте також: Пільги необхідно призначити лише тим, хто зі зброєю в руках захищав Україну - Сергій Мельничук
Читайте також: Кількість заручників, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, збільшилась - Ірина Геращенко