Політика
14 квітня 2017
Гройсман назвав п'ять ключових реформ, після яких життя українців зміниться на краще
Прем'єр-міністр готовий нести відповідальність за втілення необхідних реформ.
news-image

Сьогодні під час виступу у парламенті прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав п'ять необхідних реформ, після яких, на його думку, українці відчують зміни на краще, передає кореспондент «Є!»

"Перше - пенсійна реформа. Ми зможемо для понад 5 мільйонів пенсіонерів підняти пенсії вже з 1-го жовтня від 200 до 1 тис. грн щомісяця. При тому, що макроекономічні показники нашої країни будуть зберігатися стабільно.

Ми скасуємо оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, піднімемо мінімальні соціальні стандарти. Цією програмою ми охопимо 9 із 12 мільйонів українських пенсіонерів", - сказав Володимир Гройсман.

Ще однією важливою реформою, на думку прем'єра, є запровадження змін у земельних відносинах.

"Якщо раніше зміни пропонувалось зробити для того, щоб віддати землю іноземцям, то сьогодні український уряд ініціює реформу, яка дасть можливість фізичним особам-українцям один одному продавати землю, формувати фермерський клас нашої країни, який буде створювати нові робочі місця та буде достатньо конкурентним, щоб виробляти національний продукт", - наголосив голова уряду.


Також, за словами Володимира Гройсмана, необхідно зважено підійти до продажу державних підприємств, що використовуються неефективно. 

"Ми маємо три з половиною тисячі державних підприємств, які є осередком корупції та неефективності та 82 млрд збитків, які приносять ці підприємства державі. П'ятдесят відсотків цих підприємств не працює. Ми маємо пройти шлях, який дозволить ефективно використовувати державні підприємства через публічний продаж. Це дасть можливість залучити мільярдні інвестиції, запровадити нові технології та створити робочі місця", - повідомив прем'єр.


Володимир Гройсман зауважив, що він не знає жодної країни, яка б забезпечила собі зростання і розвиток зі слабкою системою освіти. Тому Україні необхідна реформа системи освіти й громадяни мають отримати доступ до нової, якісної школи, "яка формує особистість та справжнього патріота".

"І ще - реформа охорони здоров'я. Необхідно зробити реформу, яка буде нас об'єднувати, буде компромісною. Ми маємо працювати над тим, щоб створити нову систему фінансування закладів охорони здоров'я.

Ми маємо створити якісні заклади охорони здоров'я, в яких люди зможуть отримати ефективне лікування, діагностику та профілактику.

Ми запровадимо окремі програми, і вони дадуть результати.

У 2015 році від серцево-судинних захворювань ми втратили 404 тис. людей. Смертність від серцево- судинних захворювань посідає в Україні перше місце - 68%. В країнах Європи - 37 %. Так говорить статистика, але це трагедія для нашоі країни. Тому ми запроваджуємо систему безкоштовних ліків, будемо розбудовувати систему кардіоцентрів по всій країні для того, щоб рятувати життя українських громадян", - сказав прем'єр-міністр.

 

"Ці реформи ми маємо зробити. П'ять ключових реформ і зміни будуть відчутні. Якість життя зміниться. Я готовий за успіх цих реформ нести всю відповідальність. Я вірю в успіх цих реформ", - підсумував свій виступ Володимир Гройсман.
Читайте також: Протягом цього місяця хтось із нардепів полетить на Мальдіви, а хтось буде працювати - нардеп