Війна
14 квітня 2017
Як Росія переправляє свої танки на кордоні із Україною. Розповідають волонтери (фото)
Передача російських танків бойовикам може бути представлена під виглядом «військових трофеїв».
news-image

В прикордонний район селища Кантемирівка Воронезької області Росії була перекинута група танків Т-72Б та Т-80БВ, знятих з озброєння російської армії.

Інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

Про це повідомляють волонтери проекту InformNapalm після моніторингу профілів у соціальних мережах російських військовослужбовців. Також для аналізу були використані фото, завантажені місцевими жителями в період березень-квітень 2017 року, на деяких з яких були геотеги.

Відзначається, що, тільки судячи по фото цивільних, і тільки в зазначеному районі розміщено як мінімум чотири-п'ять танків Т-80БВ і кілька танків Т-72Б. На одному з збільшених фото, пишуть волонтери, видно, що танк Т-80БВ має характерні ознаки окраски, підготовленої для незаконних збройних формувань Донбасу.

Волонтери наголошують, що період перекидання російських танків до прикордонного з Україною район корелюється з інформацією про ремонт і випробування модифікації танків Т-80, які були здійснені в минулому році ДК "Укроборонпром". Допускається, що передача російських танків бойовикам може бути представлена під виглядом "військових трофеїв".

Читайте також: За добу 2 військових ЗСУ поранені, бойовики 65 раз порушили перемир'я
Читайте також: Пором у Криму не працює, російські далекобійники четвертий день очікують на переправу