Київ
15 квітня 2017
Великдень: де і коли у Києві пройдуть богослужіння
В який час і де будуть проходити головні церковні богослужіння та святкові заходи читайте далі.
news-image

У неділю, 16 квітня, християни Української православної церкви і Української греко-католицької церкви святкуватимуть Великдень - Воскресіння Христове.

Інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

В який час і де будуть проходити головні церковні богослужіння та святкові заходи читайте далі:

У Києво-Печерській лаврі (вулиця Лаврська, 15) з 23:00 почнеться служба в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських - Пасхальна полуношниця. Також Пасхальна утреня і літургії пройдуть і в неділю: Хрестовоздвиженський храм - 7:00, Аннозачатіївська храм - о 8:00, Трапезний храм - 8:45; храм прп. Сергія Радонезького: 8:45

В Успенському соборі з 16:45 буде проходити Пасхальна вечірня.

У Володимирському соборі (бульвар Тараса Шевченка, 20) пасхальне богослужіння в храмі розпочнеться о 23:00, його відслужить Патріарх Філарет.

Святкова служба буде проходити і в храмі Святих апостолів Петра і Павла (вулиця Фрунзе, 160) - служба почнеться о 23:30 (хресний хід, Пасхальна утреня, Божественна літургія). Освячення пасок продовжуватиметься з 4:30 до 11:00 ранку неділі.

У храмі Різдва Христового (вулиця Шумського, 36) великодня служба почнеться рівно опівночі Великої суботи.

У Спасо-Преображенському храмі (проспект Повітрофлотський, 29) після всенічної в неділю паски будуть святити до 12 ранку.

Також в Свято-Михайлівському Видубицькому монастирі (вулиця Видубицька, 40) великодня служба почнеться в суботу з 23:00, а вже з півночі почнеться великодня ранкова служба і Літургія Іоанна Златоуста - освячення паски буде проходити з першої години ночі.

У Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі (вулиця Трьохсвятительська, 8) також великодня служба розпочнеться о 23:00 в суботу і триватиме до 5:00 неділі.

Читайте також: Що потрібно і чого не варто класти у пасхальний кошик