Россільгоспнагляд повернув Білорусі близько 60 тонн овочів і фруктів
Як стверджує відомство, близько 20 тонн польських яблук перевозилися з порушенням встановлених правил транзиту. Крім того, понад 40 тонн плодоовочевої продукції перевозилися без необхідних відміток фітосанітарних інспекторів Білорусії, які гарантують безпеку поставки.
news-image

Россільгоспнагляд повернув Білорусі майже 60 тонн ввезених в РФ з порушеннями овочів і фруктів, повідомляє в четвер управління відомства по Брянській і Смоленській областях. Про це інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на  РИА новости.

Рішенням Россільгоспнагляду, з 24 листопада транзит рослинної продукції через територію Росії в треті країни, у тому числі в Казахстан, повинен здійснюватися тільки через пункти пропуску, розташовані на російській ділянці зовнішнього кордону Митного союзу. На цей крок відомство було змушене піти через почастішання останнім часом порушень, пов'язаних з нелегальним переміщенням на російський ринок європейських овочів і фруктів. Незважаючи на вжиті заходи, тривають спроби ввезення продукції, що потрапила під обмеження, з Європи через Білорусь.

"Восьмого січня поточного року на автодорозі М1" Москва - Мінськ "у пункті попереднього повідомлення" Червона гірка "(Смоленська область) заборонено переміщення близько 60 тонн різної рослинної продукції", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, близько 20 тонн польських яблук перевозилися з порушенням встановлених правил транзиту. Також понад 40 тонн плодоовочевої продукції слідували без необхідних відміток фітосанітарних інспекторів Білорусії, які гарантують безпеку поставки.

Нагадуємо, Росія на рік заборонила імпорт низки продовольчих товарів з країн, які ввели санкції відносно Москви - США, держав ЄС, Канади, Австралії та Норвегії. У відповідний список потрапили яловичина, свинина, птиця, морепродукти, овочі, фрукти, сири і молочна продукція.