Світ
9 січня 2015
США вивчає "єменський слід" підозрюваних у розстрілі Charlie Hebdo
Згідно з повідомленням, один з підозрюваних провів декілька тижнів в Ємені, де він, можливо, пройшов навчання в таборі Аль-Каїди на Аравійському півостров
news-image

Французька поліція, як і раніше, полює на двох братів Куаші, підозрюваних в причетності до нападу на сатиричний журнал Charlie Hebdo. Поліція шукає підозрюваних у населених пунктах, що розташовані в лісистій місцевості на північний схід від Парижа.

Двоє підозрюваних були ідентифіковані поліцією в середу ввечері. Саїд та Шериф Куаші віком 34 і 32 роки є французькими громадянами алжирського походження.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Financial Times.

За словами американського чиновника, Куаші провів декілька тижнів в Ємені, де він, можливо, пройшов навчання в таборі Аль-Каїди на Аравійському півострові (АКАП), що пов'язана з єменськими терористичними групами.

Разом з тим, чиновники заявили, що вони зв'язки Куаші з АКАП досі чітко не встановлені і сінує багато запитань. Не відомо, чи причетні АКАП до організації нападу на  Charlie Hebdo в Парижі. Спецслужби також досі намагаються дізнатися, які тренувань Куаші міг отримати в Ємені і чи мав він якісь контакти з лідерами групи, зокрема з Анваром аль-Авлакі, уродженцем США, кліриком, який був вбитий безпілотником в 2011 році в Ємені.

Протягом останніх років американські офіційні особи наголошують, що АКАП є однією з найнебезпечніших філій Аль-Каїди, яка може зберігати значну присутність в Ємені, незважаючи на постійні кампанії з ударів безпілотників по старшим членам угруповування.

Нагадаємо, що 7 січня троє озброєних чоловіків увірвались в редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo і вбили 10 його співробітників, а також двох правоохоронців.