Події
19 квітня 2017
Опубліковані відео допитів підозрюваних у вбивстві Немцова
Вони не говорили, хто замовив вбивство.
news-image

Мотивом вбивства підозрювані називають висловлювання Нємцова на адресу пророка Мухаммеда.

Опубліковані відеозаписи допитів підозрюваних у вбивстві російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Новая газета", інформує «Є!», з посиланням на rbc.ua.

Так, колишній військовослужбовець батальйону полку ім. Ахмата Кадирова Заур Дадаєв заявив присяжним, що 27 Февраля "зробив намаз, повернувся додому і з дому не виходив".

"Я ніяких пострілів в Нємцова не справляв. Я Нємцова взагалі не знаю.", - додав він.

Разом з тим на досудовому слідстві, під відеозапис затриманий Дадаєв сам назвав себе кілером, і докладно розповідав, як ішов за Нємцовим на Великому Москворецькому мосту і потім випустив в нього три кулі, а коли той спробував піднятися, ще три.

Відзначимо, в якості мотивів вбивства Нємцова і Дадаєв, і Анзор Губашев називають висловлювання політика на адресу пророка Мухаммеда і опозиційну діяльність Нємцова. Вони не говорили, хто замовив вбивство. Виконавець слідство вважає Заура Дадева - колишній заступник командира батальйону "Північ" МВС Росії.

Ще чотирьох - брати Анзор і Шадід Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Баха - підозрює в сприянні злочину. За версією звинувачення, Беслан Шаванна і Анзора Губашева стежив за Нємцовим, Дадаєв 27 лютого 2015 року застрелив опозиціонер в центрі Москви. Слідство вважає, решта обвинувачені на різних етапах допомагали в організації вбивства. Звинувачення головний організатор називає Русланом Мухудіновим. Всі обвинувачені заперечують свою провину. Дадаєв і брати Губашеви заявили про тиск з боку слідчих. Родичі Нємцова з версією слідства не згодні. На їхню думку, до злочину причетний Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров.

 

Читайте також: Свідок вбивства Нємцова Ганна Дурицька придбала чотири квартири у Києві