Події
19 квітня 2017
ІДІЛ застосував іприт проти радників США в Іраку
За останні кілька днів це вже друга атака бойовиком з використанням отруйних речовин.
news-image

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" застосували іприт проти іракського підрозділу, при якому знаходилися військові радники з Австралії і США. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

"Під час атаки постраждали 25 іракських військових, американські та австралійські радники за медичною допомогою не зверталися", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, після атаки два офіцера армії Іраку на умовах анонімності повідомили кореспонденту, що підрозділи почали оснащуватися засобами хімічного захисту на випадок нових можливих атак. За останні кілька днів це вже друга атака бойовиком з використанням отруйних речовин. 

У попередній атаці постраждали шестеро солдатів. Визначити, який газ використовували терористи, не вдалося. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відповідальність за напад біля монастиря Святої Катерини на Синаї взяла на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Так, у монастиря був обстріляний пост поліції, в результаті чого загинув один поліцейський, чотири людини отримали поранення.