Війна
19 квітня 2017
Київська типографія друкувала дипломи для бойовиків (фото)
Упродовж двох останніх років злочинці забезпечували членів терористичної організації «ДНР/ЛНР» та представників російських спецслужб підробленими документами про освіту.
news-image

Служба безпеки України у столиці викрила підпільну типографію, яка виготовляла для бойовиків фальшиві документи.

Про це повідомляє у Facebook Служба безпеки України, інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Упродовж двох останніх років злочинці забезпечували членів терористичної організації «ДНР/ЛНР» та представників російських спецслужб підробленими документами про освіту, посвідченнями на право керування транспортними засобами, свідоцтвами на право власності на авто, паспортами, посвідками на проживання тощо.

У СБУ зазначили, що під час слідчих дій силовики виявили фальшиві дипломи про вищу освіту для бойовиків, зокрема, у типографії виготовили університетські дипломи для членів бандформування «МГБ ДНР» Валерія Камініна на прізвисько «Док» та Олександра Галані на псевдо «Майор», а також одного з ватажків банди «Прізрак» Леоніда Ковальова на прізвисько «Борець». Усі вони перебувають у розшуку як члени терористичної організації.

«Контррозвідники вилучили велику кількість офіційних бланків для виготовлення атестатів та дипломів про вищу освіту за різними спеціальностями українського, російського та радянського зразків, свідоцтва про народження та шлюб, підроблених паспортів, водійських та службових посвідчень, печаток та кліше», – наголосили в СБУ.

Також вилучено комп’ютерну техніку та технічне обладнання для підроблення документів. Тривають оперативно-слідчі дії.

Читайте також: Бойовики зірвали мітинг шахтарів в окупованому Донецьку (фото)
Читайте також: У столичній квартирі виготовляли документи для ватажків ДНР