Світ
20 квітня 2017
Мер Нью-Йорка поскаржився на витрати міста на охорону дружини й сина Трампа
Білл де Блазіо зазначив, що охорона сім'ї Трампа стала коштувати трохи менше $ 500 тисяч на добу, але ціна як і раніше дуже висока.
news-image

Забезпечення безпеки дружини й сина президента США Дональда Трампа обходиться владі Нью-Йорка дешевше, ніж до інавгурації республіканця, проте бюджетні витрати на охорону сім'ї американського лідера як і раніше, дуже високі. Стурбованістю з цього приводу поділився мер мегаполісу Білл де Блазіо, передає «Є!»
Після вступу на посаду глави держави Трамп оселився в Білому домі, а його дружина разом з їх 11-річним сином Берроном залишилися в Нью-Йорку для того, щоб хлопчик, який відвідує елітну приватну школу, зміг спокійно продовжити навчання.

Трамп раніше заявляв, що має намір часто здійснювати поїздки в своє рідне місто, щоб відвідувати дружину і сина, які проживають в пентхаусі Trump Tower. При цьому Меланія час від часу приїжджає в столицю і влаштовує прийоми в президентській резиденції.

"У піковий період між виборами і інавгурацією охорона (сім'ї Трампа - прим. ред.) коштувала майже $ 500 тисяч на добу, тому що обраний президент проживав у своїй резиденції (в хмарочосі Trump Tower). Для цього потрібен був величезний штат (поліцейських), бо ми брали до уваги значний рівень терористичної загрози", - пояснив телекомпанії CNN градоначальник.
"Зараз витрати знизилися, хоча вони як і раніше дуже високі", - визнав де Блазі.

Він висловив жаль з приводу того, що подібного типу витрати повністю лягають на бюджети влади на місцях, чи то місто Нью-Йорк, чи штати Нью-Джерсі або Флорида, де розташовані заміські резиденції глави держави.

"Ми все ще платимо за забезпечення безпеки членів сім'ї президента і намагаємося отримати компенсацію цих витрат через Конгрес. По суті ці гроші йдуть з бюджету Управління поліції Нью-Йорка, тобто, з коштів, призначених для забезпечення порядку і безпеки населення міста, а також для протидії тероризму ", - поскаржився мер.

В кінці лютого начальник поліції Нью-Йорка Джеймс О'Ніл звернувся до Конгресу з проханням відшкодувати з федерального бюджету США $ 25,7 млн, які влада найбільшого мегаполіса країни витратила на охорону хмарочоса, що належить президенту Дональду Трампу.

О'Ніл констатував, що правоохоронці мегаполіса не тільки повинні виконувати свої щоденні обов'язки, а й чергувати біля Trump Tower, де, зокрема, регулярно бувають дружина Трампа Меланія і їх син Беррон. Шеф поліції вказав, що надалі нью-йоркські пожежники будуть витрачати на ці ж цілі приблизно $ 4,5 млн на рік, а поліцейські - від $ 127 до 146 тисяч щодня.

Станом на 29 березня понад 170 тис. американців підписали петицію з вимогою до Мелані Трамп переїхати в Білий дім у Вашингтоні або оплачувати витрати на охорону в Нью-Йорку зі своєї кишені, а не коштом державни. Петиція, за даними ресурсу change.org, на якому вона була розміщена, буде доставлена ​​сенаторам-демократам Берні Сандерсу і Елізабет Уоррен після того, як набере 200 тисяч голосів.

Читайте також: Злочинець із Клівленда, який виклав у Facebook відео вбивства, наклав на себе руки
Читайте також: У «Чесно» оприлюднили прізвища нардепів, що кнопкодавили у квітні (фото)