Події
20 квітня 2017
Військових священників відправлять на передову
Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів України.
news-image

З 15 квітня у всіх бойових частинах та підрозділах ЗСУ з’являться військові капелани. Вони вже готові працювати, і попереду у них – тільки співбесіда з командирами військових частин та отримання призначення.

Інформує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Про це повідомив на брифінгу начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Олег Грунтковський.

За його словами, відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів України.

У військових частинах провели опитування, аби з'ясувати ставлення до різних конфесій, та склали списки кандидатів, які вже були погоджені душпастирською Радою при Міноборони.

Введення капеланства у Збройних Силах України здійснюватиметься у два етапи. Перший етап, який триватиме до кінця червня, передбачає, що військові капелани будуть призначені до бойових підрозділів, а до кінця року — у всіх підрозділах Збройних Сил України.

Грунтковський пояснив, що в бойовій бригаді передбачено від двох до чотирьох капеланів. При цьому надавати духовну підтримку бійцям зможуть і добровольці.

"Ми не відмовляємося також волонтерської місії, яку у Збройних Силах України здійснює церква, але робота капеланів також є важливою, адже вони зможуть постійно знаходитися з особовим складом на передовій", — додав генерал-майор.

 

Читайте також: Україна вшанує пам'ять жертв операції «Вісла»
Читайте також: Внаслідок обстрілу бойовиками українських позицій, під Авдіївкою загинуло двоє бійців ЗСУ