В Києві вручено Національну кінопремію «Золота дзиґа»
Стрічка "Гніздо горлиці" зібрала найбільше статуеток.
news-image

Стрічка "Гніздо горлиці" перемогла в номінації "Найкращий фільм" і отримала "Золоту Дзиґу", статуетку Першої Національної Кінопремії. Нагороди також отримали четверо акторів, які зіграли у фільмі, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Церемонія нагородження Першої Національної Кінопремії відбулась напередодні у Києві.

Режисер фільму "Гніздо горлиці" Тарас Ткаченко здобув перемогу у номінації "Найкращий режисер" і отримав свою "Золоту дзиґу".

Перемогу у номінації "Найкраща акторка" здобула Римма Зюбіна за роль у цій же стрічці. Цей фільм розповідає драматичну історію заробітчанки Дарини, яка поїхала працювати в Італію.

Переможцем у номінації "Найкращий актор" став посмертно Віталій Лінецький, нагороду отримував його син. Останню роль Віталій Лінецький зіграв у "Гнізді горлиці".

"Для нашої родини батько є гордістю. Ми раді, що навіть через три роки після своєї смерті, його не забувають і присуджують такі нагороди", - сказав син переможця.

Акторка Наталя Васько здобула перемогу у номінації "Найкраща акторка другого плану", Микола Боклан у номінації "Найкращий актор другого плану" за роботу над "Гніздом горлиці".

Цей же фільм здобув перемогу минулого року у Національній конкурсній програмі Одеського кінофестивалю.

"Золоту Дзиґу" також отримав документальний фільм "Головна роль" режисера Сергія Буковського та продюсера Максима Асадчого.

Фільм "Микита Кожум'яка" став переможцем у номінації "Найкращий анімаційний фільм".

Алла Загайкевич композитор фільму "Жива ватра" отримала статуетку "Золота Дзиґа" у номінації "Найкращий композитор". Нагороду їй вручив лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук .

Приз у номінації "Найкращий ігровий короткометражний фільм" отримала стрічка "Кров'янка" режисера Аркадія Непиталюка та продюсера Максима Асадчого.

Українські сценаристи Олена Дем'яненко та Дмитро Томашпольський отримали статуетку за найкращий сценарій фільму "Моя бабуся Фані Каплан".

Переможців визначали члени Української Кіноакадемії шляхом голосування.

Читайте також: У КМДА затвердили програму культурно-мистецьких заходів на час проведення «Євробачення-2017» (список)
Читайте також: 30 квітня у Києві відбудеться відкриття фан-зони «Євробачення»