Війна
21 квітня 2017
Журналісти розповіли про загиблих українських військових після Великоднього перемир'я
Танковий снаряд потрапив прямо у бліндаж військових.
news-image

Сьогодні, 21 квітня, вдень бойовики продовжують обстріли в районі Авдіївки – обстрілюють мінами 82-го калібру, було чути гранатомети та кулемети, передає кореспондент ТСН, пише «Є!».

А напередодні вперше за три тижні противник використав танк і випустив зо два десятки снарядів. Один з танкових снарядів потрапив прямо у бліндаж, де були двоє бійців – шансів вижити в них не було.

Загиблі – 29-річний сержант Василь Ніженський та 20-річний солдат Олександр Кірієнко. Останній за віком міг не їхати в зону бойових дій, але він сам зголосився їхати на самий фронт.

Загалом по всьому сектору "Донецьк" є вісім поранених, їх доправили до мобільного шпиталю у Покровську. Там кажуть, кілька поранених – нацгвардійці, двоє з них у важкому стані. Мають поранення живота та грудей. Їх прооперували на місці та евакуювали до лікарні Дніпра. Життю інших поранених нічого не загрожує, їх доліковуватимуть на місці.

Це перші втрати серед українців після оголошеного чергового перемир'я. У свіжих зведеннях із фронту також повідомляють про вісьмох поранених вояків і майже півсотню ворожих обстрілів упродовж доби. Двоє солдатів після цих обстрілів - у тяжкому стані.