Політика
21 квітня 2017
Президент підписав закон про культурний фонд України
Даний закон визначає правові, організаційні, фінансові засади діяльності Українського культурного фонду.
news-image

Президент Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою 23 березня 2017 року закон про Український культурний фонд.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

«Даний закон визначає правові, організаційні, фінансові засади діяльності Українського культурного фонду, метою створення якого є сприяння розвитку культури і мистецтв України, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального і духовного потенціалу особистості й суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримка культурного різноманіття та інтеграції української культури у світовий культурний простір», - йдеться в повідомленні.

Згідно із законом, Український культурний фонд є бюджетною установою, яка виконує передбачені цим законом спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвитку України. Діяльність Українського культурного фонду спрямовується і координується центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв.

Органами управління Українського культурного фонду є наглядова рада та дирекція. Фонд очолює голова Українського культурного фонду, який здійснює свою діяльність на громадських засадах. Головою Фонду може бути призначено особу, яка є фахівцем у сфері культури, має бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, вільно володіє державною мовою, володіє іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи.

Читайте також: Рейтинг найбагатших людей України знову очолив Ахметов
Читайте також: Політолог: Протестні настрої в суспільстві роблять Рабіновича і партію «За життя» фаворитами наступних виборів