Суспільство
22 квітня 2017
Нападника на «дружину» Турчинова ув'язнили на 8 років
Напад на дружину Турчинова мав намір вчинити донецький адвокат.
news-image

У вересні минулого року прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо адвоката.

Шевченківський райсуд Києва засудив 62-річного адвоката, який намагався взяти в заручники жінку, яку вважав дружиною секретаря РНБО Олександра Турчинова, до 8,5 років позбавлення волі, пише "Радіо Свобода", передає «Є!».

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, суд визнав адвоката винним у "захопленні та триманні як заручника близького родича представника влади з метою спонукання службової особи до вчинення певних дій".

25 травня 2016 року адвокат зайшов у приміщення київського університету та з ножем накинувся на одну із співробітниць закладу, яку помилково сприйняв за дружину голови РНБО. Його зупинив співробітника Управління державної охорони України. Чоловіка затримали на місці події.

За даними МВС, напад на дружину Турчинова мав намір вчинити донецький адвокат Володимир Оленцевич, який позивався до екс-президента України Віктора Ющенка з приводу указів про Героїв України Степана Бандеру і Романа Шухевича, намагався оскаржити в суді помилування Юрія Луценка, а також позивався через "незаконне відсторонення Віктора Януковича від влади".