Суспільство
22 квітня 2017
Зеркаль заявила, що в України вдосталь доказів про фінансування Росією тероризму на Донбасі
Зеркаль: Суд підтримав юридичну позицію України.
news-image

Міжнародний суд ООН підтримав юридичну позицію України, однак не зробив кроку, щоб "не дратувати" іншої сторони, заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в ефірі 5 каналу, коментуючи рішення суду про невизнання фінансування тероризму на Донбасі з боку РФ, передає «Є!».

За її словами, якщо розглядати рішення суду про заборону фінансування тероризму Росією, то суд прийняв усі доводи України, однак не пішов далі в питанні впровадження заходів.

Таким чином, з одного боку суд підтримав нашу юридичну позицію, а з іншого боку, не зробив кроку, щоб не дратувати іншої сторони, – впевнена Зеркаль.

За її словами, в української сторони удосталь доказів вини російської сторони, і тепер на них буде зроблено акцент.

У нас є дуже багато фактів, які ми збирали протягом 2014–2015 років, коли це все починалося. Щодо тих тортур, які застосовували до українців там, щодо того, що відбувалося, як це впливало взагалі на моральну атмосферу в регіонах, уражених конфліктом, – заявила Зеркаль.

Заступник міністра вважає, що влітку 2018 відбудуться слухання по суті справи про притягнення Росії до відповідальності за скоєння актів тероризму та дискримінації під час військового конфлікту на Донбасі.