Суспільство
22 квітня 2017
Данилко прокоментував скандальну заяву Скрипки про «гетто»
В соцмережах частина людей вважає слова Скрипки свідченням його патріотизму, - журналіст.
news-image

Український артист Андрій Данилко, який виступає під сценічним псевдонімом Вєрка Сердючка, дав оцінку заяві лідера гурту "Воплі Відоплясова" Олега Скрипки про створення гетто для тих жителів країни, які не можуть вивчити державну мову України, пише «Є!» посилаючись на "Обозреватель".

В інтерв'ю виданню "Обозреватель" Данилко сказав: Якщо б я це почув сам... А так я знаю, як у нас сьогодні можуть перебрехати. Хоча слова, звичайно, жахливі. Мені здається, так не можна, потрібно стежити за цим, ти ж публічна людина і кидатися такими словами... У мене вони асоціюються з негативом, зі смертю, з приниженням людей. Якщо ти артист, ти повинен навпаки підтримувати людей.

На зауваження журналіста про те, що в соцмережах частина людей вважає слова Скрипки свідченням його патріотизму, артист відповів: "Патріот... Це слово стільки сьогодні використовують у маніпуляціях. Саме використовують. Я патріот. Але не хочу вживати це слово, воно ніби забруднене".

При цьому Данилко пояснив, що для нього патріотизм полягає в любові.

Я люблю своїх людей, люблю Україну і все хороше, що тут відбувається. Я пишаюся тим, що я українець. І не в мові тут справа. А у ставленні. Якщо ти у вишиванці грабуєш країну - це патріотизм? Або зіштовхуєш людей, але при цьому говориш українською мовою? Це теж патріотизм?, - сказав він.

Скрипка прокоментував свою скандальну заяву, зазначивши, що в Україні її жителі фактично не мають доступу до україномовних книг, а також є проблеми з кіно та інтернет-контентом. Він підкреслив, що його слова про "гетто" абсолютно однозначні: "Вважаю, що наша держава має надати українцям більше можливостей освоїти рідну мову. Але, якщо частина громадян не здатні її вивчити, то вони самі себе прирікають на асоціальну перспективу".