Світ
22 квітня 2017
Росія позбавила громадянства фігуруючих у справі вибуху в метро
Передбачуваний організатор теракту Аброр Азімов був заарештований 18 квітня.
news-image

У МВС РФ відзначили, що це пов'язано з тим, що їх батько надав неправдиві відомості при отриманні російського громадянства.

Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

МВС Росії анулювало громадянство Російської Федерації Акрама і Аброр Азімова - двох фігурантів кримінальної справи про теракт в метро в Санкт-Петербурзі, повідомляє "ТАСС" з посиланням на офіційного представника МВС Ірину Вовк.

Згідно з повідомленням, це пов'язано з тим, що їх батько надав неправдиві відомості при отриманні російського громадянства.

«Рішенням Свердловського районного суду Пермі встановлений факт надання Азімовим А. І. (батька Акрама і Аброр) завідомо неправдивих відомостей при зверненні із заявою про прийом в громадянство РФ. На підставі цього рішення ГУ МВС Росії по Пермському краю скасував Раніше прийняте рішення Управління по ФМС Пермський край від 15 грудня 2010 про прийом в громадянство РФ громадянин Киргизії Азімов А. І. ", - зазначив Вовк.

За її словами, це "спричинило скасування рішень про прийом в російське громадянство його синів, підозрюваних в причетності до вчинення терористичного акту в петербурзькому метро 3 квітня 2017 року - Азімова Акрама і Азімова Аброр, уродженців Киргизької РСР".

Раніше Вовк повідомила про позбавлення за тими ж підстави громадянство РФ Акбаржон Джалилов, який влаштував вибух у метро.

Відзначимо, передбачуваний організатор теракту Аброр Азімов був заарештований 18 квітня, 20 квітня Басманний суд Москви взяв під варту і його старшого брата Акрама Азімова.

Читайте також: Під автомобіль, який записаний на дружину мера Ізмаїла заклали вибуховий пристрій