Події
22 квітня 2017
По справі Мартиненка допитали трьох міністрів
Сьогодні на судовому засіданні Мартиненко заявив, що не є засновником і бенефіціаром компанії Steuermann.
news-image

В рамках розслідування кримінальної справи, порушеної проти екс-депутата Миколи Мартиненка, допитали екс-міністрів енергетики і вугільної промисловості Юрія Продана, Володимира Демчишина і нинішнього міністра Ігоря Насалика. Про це повідомив прокурор САП Ігор Симків, інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

Всі вони сказали, що їм не було відомо про плани закупівлі уранового концентрату за кордоном.
Насалик заявив про готовність розірвати контракт на постачання урану, в причетності до висновку якого підозрюють Мартиненко.

«Більш того, Насілік взяв на себе зобов'язання ініціювати аудит і вжити всіх заходів для того, щоб розірвати цей контракт. Але, на жаль, Насалик не знає головного. Не вдасться. Він укладений в таких умовах, що якщо буде розірваний, держпідприємство має буде 20 $ заплатити млн », - сказав Симків.

За словами прокурора, контракт не може бути розірвані український господарський суд. Позов потрібно буде розглядати в Австрії, де знаходиться компанія Steuermann.

Сьогодні на судовому засіданні Мартиненко заявив, що не є засновником і бенефіціаром компанії Steuermann.

Мартиненко затримали в рамках розслідування кримінальної виробництва за фактом розкрадання коштів ДП ​​СхідГЗК при закупівлі уранового концентрату. За даними САП, з 2013-го до 2016 року злочинна організація, в Яку Нібито Мартиненко, входив завдала бюджету збитків на $ 17,28 млн.

Читайте також: 15 українських нардепів готові взяти Мартиненка на поруки