Події
22 квітня 2017
Суд виніс вирок Мартиненку
Відповідну резолютивну частину рішення сьогодні після двох годин перебування у кімнаті для нарад оголосив слідчій суддя Олександр Бобровник.
news-image

Солом'янський райсуд Києва відпустив колишнього народного депутата Миколу Мартиненка на поруки 15 народних депутатів та чотирьох міністрів.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Відповідну резолютивну частину рішення сьогодні після двох годин перебування у кімнаті для нарад оголосив слідчій суддя Олександр Бобровник, який розглядав клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання підозрюваному Мартиненку запобіжного заходу.


У судовому рішенні, зокрема, роз'яснюються обов'язки та відповідальність депутатів і міністрів, які взяли Мартиненка на поруки, у разі невиконання взятих зобов'язань щодо забезпечення явки підозрюваного за першим викликом до органів досудового слідства.

Так, законодавством передбачено стягнення з поручителів штрафів у розмірі 20-50 прожиткових мінімумів. За рішенням суду, запобіжний захід стосовно екс-депутата діє до 20 червня 2017 року, підлягає негайному виконанню після оголошення, але може бути оскаржений в апеляційному порядку впродовж п’яти діб.

Як повідомляв УНІАН раніше,  20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата, екс-голову комітету Верховної Ради з питань ПЕК Мартиненка в рамках розслідування справи щодо ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Мартиненку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. За версією слідства, ДП «СхідГЗК» уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-депутату, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого держпідприємству у 2014-2016 роках було завдано збитків в розмірі 17,28 млн дол. У САП заявили, що проситимуть суд обрати Мартиненку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 300 млн грн.


Читайте також: По справі Мартиненка допитали трьох міністрів
Читайте також: 15 українських нардепів готові взяти Мартиненка на поруки