Суспільство
23 квітня 2017
Це питання майбутніх поколінь українців, – експерт про повернення Криму
В найближчому майбутньому Україна не зможе повернути Крим.
news-image

В найближчому майбутньому Україна не зможе повернути Крим. Тому, перш за все, українська влада має зосередитись на деокупації Донбасу.

Про це заявив співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов, пише "Обозреватель", передає «Є!».

На його думку, питання анексії Криму лежить не в тій же самій площині, що й ситуація з тимчасово окупованими територіями Донеччини та Луганщини. Тож проводити паралелі між цими подіями недоречно.

Донбас – це тимчасово окупована територія. Це визнають і Росія, і наші західні партнери. Крим же увійшов до складу РФ як територіальна одиниця, – пояснив аналітик.

Снєгирьов наполягає, що "не варто вирішувати два питання одночасно". Головне не забувати, що "Крим був, є і залишиться українським, але спочатку потрібно вирішити питання деокупацію Донбасу".

Отримавши повністю лояльне населення на цих територіях, переоснастивши армію і економіку, ми можемо говорити про свої територіальні претензії і повернення Криму в політичне і економічне лоно України. Та це довгострокова перспектива не на одне десятиліття, – вважає фахівець.

Експерт також нагадав про конфлікт Франції та Німеччини щодо приналежності Ельзасу і Лотарингії, який продовжувався 40 років. Зрештою, Франція повернула собі обидві провінції.

Це питання майбутніх поколінь українців. Але ми повинні знати – Крим залишається українським, – підсумував Снєгирьов.