Політика
9 січня 2015
Главам МЗС не вдалось домовитись про зустріч в Астані, - Клімкін
Франція та Німеччина сумніваються у доцільності проведення зустрічі щодо ситуації в Україні у "нормандському форматі" 15 січня в Астані
news-image

Глави МЗС України, Росії, Франції та Німеччини не дійшли згоди щодо зустрічі в Астані у "нормандському форматі" на рівні глав держав, повідомив  міністр закордонних справ України Павло Клімкін за результатами телефонної розмови на своїй сторінці в Twitter.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"Поклав слухавку після розмови з колегами з ФРН, Франції та РФ. Єдиний "прогрес" - домовились особисто зустрітися в Берліні. Працюємо далі..." - написав він.

За словами Клімкіна, зустріч відбудеться 12 січня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Франції, Росії, України та Німеччини проведуть зустріч 8-9 січня. Це мала б бути підготовча зустріч для перемовин на рівні глав держав в Астані.

15 січня в столиці Казахстану Астані повинна відбутися зустріч у "нормандському форматі", в якій братимуть участь  президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін.

Водночас Франція та Німеччина сумніваються у доцільності проведення зустрічі щодо ситуації в Україні у "нормандському форматі" 15 січня в Астані.