Події
9 січня 2015
Щонайменше 4 заручники загинули в ході звільнення кошерного магазину в Парижі (ОНОВЛЕНО)
Кореспондент Le Nouvel Observator Дональд Хербер каже, що, операція ще не закінчилася
news-image

У магазині кошерних продуктів, який був захоплений терористом на сході Парижа, загинули четверо заручників. Терорист Амеді Кулібалі убитий в ході штурму.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Meduza.

Терорист застрелив як мінімум трьох заручників перед штурмом. Раніше повідомлялося, що він убив двох людей, коли увірвався в магазин.

У ході операції, за різними даними, двоє чи четверо поліцейських отримали поранення. 

Кореспондент Le Nouvel Observator Дональд Хербер каже, що, операція ще не закінчилася. За його словами, поліцейські за магазином "явно когось шукають ... можливо, співучасників".

Суперечливі відомості надходять про кількість загиблих в супермаркеті заручників. За відомостями АР, вбиті четверо, включаючи загарбника. АFP і Reuters повідомляють про п'ятьох загиблих, включаючи нападника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при штурмі кошерного магазину ніхто не загинув, окрім нападника.

Одночасно зі звільненням магазину відбувся штурм типографії в Дамартені, де приховувались підозрювані в нападі на Шарлі Небдо брати Куаші.

Зазначимо, що терорист, який захопив магазин кошерної їжі був пов'язаний з братами Куаші і ткож підозрюється у вбивстві жінки-поліцейського на півдні Парижу 8 січня.

 

Президент Франції Франсуа Олланд у своєму зверненні до нації підтвердив загибель чотирьох заручників, захоплених в супермаркеті кошерних продуктів на сході Парижа, пише телеканал "Дождь".

Так, президент Франції перерахував усіх, хто загинув за останні три дні від рук ісламістів: 12 людей, які стали жертвами першої атаки на редакцію Charlie Hebdo, жінка-поліцейський, застрелена в районі Монруж на півдні Парижа, і четверо, загиблих в магазині кошерної їжі в районі Порт -де-Вінсен.

Він також назвав напад на супермаркет кошерної їжі в Порт-де-Вінсен страхітливою "антисемітською атакою".