Події
9 січня 2015
На півдні Франції захопили заручників в ювелірному магазині
Інформація надійшла відразу після звільнення кошерного магазину в Парижі
news-image

Знову захоплення заручників у Франції. Цього разу в ювелірному магазині в місті Монпельє, що на півдні Франції.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Європейську правду.

Крамниця знаходиться в центрі міста. Наразі вулиці навколо неї оточені силами безпеки. За одними даними в полоні знаходиться один заручник один, за йншими - двоє. Їх утримують двоє грабіжників.

Інформація про захоплення заручників надійшла незабаром після звільнення узятих в полон відвідувачів кошерного магазину в Парижі.

Між тим, наразі всі повідомлення з місця події свідчать про те, що це захоплення заручників не пов'язане із активністю ісламістів.

Нагадаємо, що після нападу на редакцію сатиричної газети Charlie Hebdo в Парижі заручників було захоплено в двох місцях. Зокрема, в типографії переховувались брати Куаші - безпосередні підозрювані в розстрілі співробітників журналу та двох правоохоронців. Їх було ліквідовано в ході штурму.

Ще 5 заручників тримали в кошерному магазині в районі Порт-да-Вінсент. Терорист, що захопив магазин, також підозрюється у вбивстві жінки-поліцейського на півдні Парижа вчора, 8 січня. Він заявляв, що вб'є заручників, якщо почнеться штурм типографії, де перебували брати Куаші.

Втім, цей магазин звільнили одночасно з типографією. Проте жертв уникнути не вдалося. У ході операції, за різними даними, двоє чи четверо поліцейських отримали поранення. 

Суперечливі відомості надходять про кількість загиблих в супермаркеті заручників. За відомостями АР, вбиті четверо, включаючи загарбника. АFP і Reuters повідомляють про п'ятьох загиблих, включаючи нападника.