Суспільство
25 квітня 2017
Обама запросив за промову на Уолл-стрит гонорар удвічі більший, ніж отримувала Гілларі Клінтон
Екс-президент протистояв користолюбству і безмірному збагаченню, однак не зміг сам встояти перед спокусою.
news-image

Колишній президент США Барак Обама погодився виступити у вересні в Нью-Йорку за $ 400 тисяч. Це вдвічі більше максимального розміру гонорару, який брала за свої лекції екс-держсекретар Гілларі Клінтон, повідомивтелеканал Fox News, передає «Є!»

Згідно з його даними, Обама уклав відповідний контракт з інвестиційним банком Cantor Fitzgerald. Останній влаштовує у вересні конференцію з проблем охорони здоров'я для керівництва провідних банків і компаній Уолл-стрит. У таких випадках розміри гонорарів зазвичай не розкриваються, уточнює Fox News.

Він нагадує, що 44-й президент країни під час восьми років правління неодноразово позиціонував себе борцем з "жирними котами" Уолл-стрит, які, на його думку, багато в чому спровокували фінансову кризу 2008 року. Обама протистояв користолюбству і безмірному збагаченню, однак тепер не зміг і сам встояти перед спокусою, підкреслює телеканал.

Відомо, що гонорари Білла Клінтона після відходу з Білого дому в 2001-2015 рр. перевищували $ 200 тисяч за промову, а Джорджа Буша-молодшого досягали $ 175 тисяч.

Обама в майбутні чотири тижні запланував 28 різних заходів у США і Європі. Перший його виступ після закінчення терміну повноважень відбувся в понеділок в Університеті Чикаго (штат Іллінойс). Цей ВНЗ обраний не випадково: демократ протягом 10 років викладав там право, а в липні минулого року було прийнято рішення про те, що поруч з територією університету, в Джексон-парку, буде побудована президентська бібліотека Обами.

У 44-го глави держави запланована також серія виступів в Бостоні (штат Массачусетс) і в інших містах США і Європи. Обама планує разом з канцлером ФРН Ангелою Меркель взяти участь в публічних дискусіях біля Бранденбурзьких воріт 25 травня.

Читайте також: В Україну не пустили ще одного російського актора
Читайте також: Курс валют на 25 квітня