В Україні суттєво подорожчав «борщовий набір»
Найбільше з овочів "борщового набору" подорожчали капуста, морква та цибуля.
news-image

Ціни на овочі борщового набору – капусту, картоплю, моркву, буряк та цибулю – з початку поточного місяця зросли більш ніж на 30%, повідомила прес-служба асоціації "Українська аграрна конфедерація" (УАК) з посиланням на дані Державної служби статистики, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"За другу декаду квітня ціни на основні овочі борщового набору суттєво підскочили – загалом подорожчання становило 31,5%", – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, найбільше подорожчала капуста – на 57,6%, до 6,65 гривні/кілограм. Морква підскочила в ціні на 43,1%, до 6,77 гривні/кілограм, цибуля – на 36,1%, до 5,28 гривні/кілограм, буряк – на 23,8%, до 5,25 гривні/кілограм, картоплю – на 7,8%, до 6,80 гривні/кілограм.

В асоціації пояснили, що причиною подорожчання овочів є сезонне скорочення їх запасів та проблеми з логістикою в зв'язку з несприятливими погодними умовами.

"Вгору ціни на ринку плодоовочевої продукції штовхає досить непроста ситуація – до скорочення запасів продукції через сезонності в середині квітня додалися несприятливі погодні умови, помітно ускладнивши логістику і зробивши поставки овочів на ринки нестабільними", – наводяться в повідомленні слова аналітика УАК Дмитра Дейна.

 

Читайте також: У Києві на хабарі затримали директора Інституту психології імені Г.С. Костюка
Читайте також: Віталій Кличко повідомив про можливість запуску суміщених смуг руху для громадського транспорту та велосипедистів