Події
25 квітня 2017
На території зони ЧАЕС виявлено сміття зі Львова - поліція
З кожної купи поліцейські вилучили документи або їх фрагменти, які підтверджують походження твердих відходів зі Львова.
news-image

Учора, 24 квітня, на території відчуження Чорнобильської АЕС поблизу відселених населених пунктів Бобер та Королівка невстановлені вантажівки викинули побутове сміття зі Львова. Працівники поліції проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до організації незаконного вивозу сміття, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київської області.

"До Іванківського відділення поліції звернувся один з голів місцевого самоврядування і повідомив, що він виявив купи скиданого сміття біля сіл Бобер та Королівка. На місце події прибула слідчо-оперативна група Іванківського відділення поліції.

При проведенні огляду місця події встановлено, що на території зони ЧАЕС знаходиться 9 куп сміття. З кожної купи поліцейські вилучили документи або їх фрагменти, які підтверджують походження твердих відходів зі Львова", - йдеться в повідомленні поліції.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове слідство триває.

Читайте також: У Києві на хабарі затримали директора Інституту психології імені Г.С. Костюка
Читайте також: Чи мають право добровольці–іноземці, які захищають Україну, отримати статус учасників бойових дій? - відповідь Міноборони
Читайте також: В Україні суттєво подорожчав «борщовий набір»