Події
25 квітня 2017
В Росії заявили про намір почати поставки електроенергії на окуповані території Луганщини
Постачання електрики будуть здійснюватися «в рамках гуманітарної підтримки».
news-image

Уряд РФ вирішив забезпечити окуповану частину Луганської області безперебійним постачанням електроенергії. Про це повідомив "Інтерфаксу" повноважний представник РФ в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

За його словами, постачання електрики будуть здійснюватися «в рамках гуманітарної підтримки».

"Відповідно з діями влади України урядом РФ було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки", - сказав Гризлов.

Як повідомлялося, Україна припинила енергопостачання окупованої частини Луганщини. Раніше Кабмін прийняв постанову №263, яка зобов'язувала регіональну компанію з постачання енергії "Луганське енергетичне об'єднання" постачати електроенергію на тимчасово окуповану територію Луганської області незалежно від рівня оплати.

При цьому компанія вже неодноразово повідомляла Міністерство енергетики та вугільної промисловості, та інші держоргани про те, що з боку споживачів із зони АТО накопичилися великі борги.

 У грудні 2016 року через борги компанія тимчасово припиняла електропостачання комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал", яке подавало воду в окремі райони Донецької і Луганської областей, що тимчасово непідконтрольні українській владі.

Станом на 2 грудня заборгованість цього підприємства перед "Луганським енергетичним об'єднанням" становила близько 124 мільйонів гривень. 20 квітня поточного року генеральний директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай заявив, що постачання електроенергії на тимчасово окуповані території Луганської області будуть повністю зупинені з 25 квітня.