Суспільство
26 квітня 2017
Скандал з вивіскою «Голокост-Кабаре» біля синагоги у Києві: організатори вистави дали пояснення
Вони принесли найглибші вибачення всім.
news-image

Організатори вистави "Голокост-Кабаре", вивіска якої з'явилася на будівлі театру, розташованого біля синагоги, і викликала обурення єврейської громади, дали свої пояснення з приводу інциденту.

Звернення організаторів вистави опубліковано на сторінці Misanthrope theatre в Facebook, передає «Є!».

Вони принесли найглибші вибачення всім, кого образила назва вистави і розміщення вивіски навпроти синагоги. За словами організаторів постановки, вистава не є провокацією і навмисним способом розпалювання будь-яких конфліктів.

У повідомленні наголошується, що назва вистави належить автору п'єси, канадського драматургу єврейського походження Джонатану Гарфинкелю. Також вказано, що більшість творців вистави є євреями за походженням, а кілька людей у трупі — громадяни Ізраїлю.

Організатори зазначили, що п'єсу Джонатана Гарфінкеля "Суд над Джоном Дем'янюком. Голокост-Кабаре" вже поставлена в Німеччині, США, Канаді. Вони закликали судити не за назвою та вивіскою, а по виставi і тим важливим питанням, які вона порушує.

В основі спектаклю лежить історія Івана "Джона" Дем'янюка, який працював охоронцем у нацистських концтаборах. Назва "Голокост-Кабаре" викриває театральну природу судового процесу над ним, який триває майже 40 років.