Суспільство
26 квітня 2017
«Зупинити нацизм і захистити російську мову»: в Луганській області в наметах Опоблоку роздають листівки з риторикою 2014 року
На думку журналіста Дениса Казанського - у тексті листівок - "ті ж примітивні маніпуляції, розпалювання ненависті і ворожнечі", що були під час подій 2004-2014 років.
news-image

Журналіст Денис Казанський опублікував у своєму блозі листівку Опоблоку, що роздають зараз в Луганській області, і в якій можна побачити "ті ж меседжі й заклики, що і до війни", передає «Є!»

Казанський зазначає, що у риториці тексту листівок - "ті ж примітивні маніпуляції, розпалювання ненависті і ворожнечі", що були під час подій 2004-2014 років.

"Планомірне накачування жителів східних областей, розпалювання внутрішньої ненависті і ворожнечі, штучне роздування страхів і українофобських забобонів - все це відбувається вже зараз і неминуче веде нас до нового антиукраїнському путчу, заворушень, погромів і подальшого запрошення «військ братської Росії» в українські міста", - вважає Казанський.



Він зазначає, що у листівках екс-регіоналів сьогодні ті ж заклики, що і до війни, "тільки приправлені Мінськими угодами й вимогами зупинити війну, яку самі регіонали і почали".

"Знову штучно нагнітається мовне питання. У містах Донбасу неможливо купити українську пресу, всюди абсолютно вільно на всіх рівнях використовується російська мова і при цьому сотні тисяч людей взагалі не володіють українською. Однак це не заважає «регіоналам» говорити про якісь утиски", - пише журналіст.

 

"Вимога «захистити історичну спадщину і народну пам'ять від нацистського свавілля» також не потребує розшифровки. Під «історичною спадщиною» маються на увазі радянські штамповані пам'ятники Леніну і Кірову... А «нацистським свавіллям» іменується бажання українського народу мати в своїй українській державі площі і вулиці, названі на честь українських державних діячів і солдатів, що воювали за Україну", - коментує блогер зміст листівки.

Також він звертає увагу на останній пункт листівки - «зупинити наступ нацизму».

"З огляду на той факт, що нацистами для Опоблоку є бійці українських добровольчих батальйонів «ДУК» і «Азов, тут фактично прямим текстом йде підтримка ворога. В принципі, про те ж говориться і в перших пунктах, де йдеться про «діалог примирення». Чого хоче Росія в обмін на примирення - давно відомо", - зазначає Казанський.

"Безпорадність української влади, які вперто не бажають захищати національні інтереси і боротися з ворогами держави, веде країну до нової катастрофи ...

Історія довела, що держави і народи, які не здатні захистити себе, неминуче зникають.

Сьогодні Україна просить допомоги у світової спільноти, але сама не здатна розібратися навіть з тим шашелем, який точить її зсередини. Такий країні неможливо допомогти.

Жодна чужа держава не каратиме наших внутрішніх ворогів, якщо ми не зробимо цього самі", - підсумовує журналіст.

Читайте також: Біля метро Лівобережна серед білого дня дві жінки вирізали великий квітник із тюльпанами (фото)
Читайте також: У КМДА повідомили, за якими показниками столиця лідирує серед інших міст