Uber планує запустити літаюче таксі в 2020 році
Компанія планує почати надавати послуги літаючого таксі в Далласі Техасі і Дубаї.
news-image

Головний виконавчий директор Uber Technologies Inc Джефф Холден заявив, що компанія планує почати надавати послуги літаючого таксі в Далласі Техасі і Дубаї в 2020 році.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

"Літаюче таксі Uber буде маленьким електричним літаком, який злітає і приземляється вертикально, або ж літак VTOL, що дає нульові експлуатаційні викиди і досить тихий, щоб діяти умовах міст, не турбуючи людей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією Холдена, компанія працює з Hillwood Properties, щоб створити чотири вертикальних порти - вузли VTOL з кількома злітно-посадковими майданчиками та інфраструктуру для зарядки Uber в Далласі, починаючи з наступного року.

Uber також об'єднався з такими компаніями, як Bell Helicopter, Aurora, Pipistrel, Mooney і Embraer, щоб зробити літаючі таксі. Компанія в партнерстві з урядом Дубая розраховує провести пасажирські рейси в рамках Всесвітньої виставки 2020 в цій країні.

"Влада Дубая збирається фінансувати дослідження для моделювання попиту, щоб ми могли глибоко зрозуміти ціни та оптимізацію мережі в Дубаї", - повідомив Холден.

 Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія Uber призупинила свій експериментальний проект самокерованих автомобілів після того, як один з автомобілів, бере участь в проекті, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду.