Світ
26 квітня 2017
Лукашенко в Чорнобилі зробив заяву щодо втягування Білорусі у війну проти України (відео)
Президент України розповів про запевнення його білоруського колеги про те, що Білорусь не вдасться втягнути у війну проти України.
news-image

Президент України Петро Порошенко і лідер Білорусі Олександр Лукашенко в день річниці Чорнобильської катастрофи відвідали будівництво нової захисної споруди над четвертим енергоблоком ЧАЕС.

В ході виступу президент України розповів про запевнення його білоруського колеги про те, що Білорусь не вдасться втягнути у війну проти України, передає агентство Інтерфакс-Україна, повідомляє «Є!»

"Для нас надзвичайно важливо, що українсько-білоруський кордон був, є і завжди буде кордоном дружби, кордоном добросусідства, надійного партнерства, кордоном миру. І ніхто і ніколи Україну і Білорусь не посварить. Я підкреслюю і отримав тверде запевнення від президента Білорусі, що ніхто і ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України", - сказав Порошенко.

Також президент України повідомив, що новий конфайнмент на Чорнобильській АЕС планується ввести в експлуатацію в листопаді поточного року.

Зазначимо, що пізніше лідери країн візьмуть участь у заходах в пам'ять про ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.