Світ
27 квітня 2017
Британія після Brexit не матиме тих же прав, що й країни ЄС - Меркель
Треті країни не можуть користуватися тими ж перевагами або бути в кращому становищі, ніж держави-члени ЄС.
news-image

Британці не можуть зберегти ті ж права, що й жителі країн-членів Європейського союзу, після виходу Великої Британії з ЄС.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи в Бундестазі, повідомляє «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

"Треті країни не можуть користуватися тими ж перевагами або бути в кращому становищі, ніж держави-члени ЄС. У мене є відчуття, що деякі люди в Британії підтримують ілюзії в цьому відношенні. Вони витрачають свій час", - сказала Меркель під оплески членів Бундестагу.

Меркель знову заявила, що учасники переговорів повинні узгодити деталі виходу Британії з ЄС, у тому числі щодо фінансових зобов'язань, перш ніж будуть розглядатися будь-які угоди між Британією та ЄС.

"Ці дії повинні відбуватися саме в такому порядку. Наша мета – отримати кращу угоду для Європи та її громадян", - сказала Меркель.

Вона додала, що переговори щодо Brexit можуть початися тільки після дострокових парламентських виборів у Сполученому Королівстві, які відбудуться 8 червня.

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Євросоюз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Читайте також:Рабінович заявив, що тільки в нашій країні міністри можуть захищати корупціонерів