Інтернет
10 січня 2015
В роботі російського "Вконтакте" трапився збій
"ВКонтакте" може працювати з перебоями "у деяких користувачів"
news-image

Російська соціальна мережа "ВКонтакте" ввечері в суботу, 10 січня, певний час була недоступна, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на телеканал "Дождь".

Прес-секретар "ВКонтакте" Георгій Лобушкін в Twitter пообіцяв, що робота сайту буде відновлена в найближчі хвилини. Він уточнив, що "ВКонтакте" може працювати з перебоями "у деяких користувачів".

Команда соцмережі, за його словами, "з'ясовує обставини".

Перше повідомлення про збій в роботі сайту з'явилося в Twitter Лобушкіна о 21:25 за київським часом.

Повідомляється, що соцмережа "Вконтакте" стала найпопулярнішим інтернет-проектом серед молодої аудиторії Москви. За даними дослідницької компанії "TNS Росія", у вересні кожен день на сайт заходили 2,18 мільйона чоловік. Для порівняння, "Перший канал" кожен день дивилося трохи більше 1,5 мільйона осіб, а "Росію 1" - 0,82 мільйона осіб.

Разом з тим, цього року компанію покинув її засновник Павло Дуров, виїхавши з країни. Однією з причин від'їзду він назвав тиск з боку російських правоохоронних структур, які вимагали розкриття даних користувачів.

Дуров покинув пост гендиректора "Вконтакте" 1 квітня 2014 року, пояснивши це тим, що його свобода дій в управлінні компанією значно скоротилася через події, які "послідували за зміною акціонерного складу "ВКонтакте" в квітні 2013 року" (фонд UCP придбав 48% акцій "ВКонтакте" у В'ячеслава і Михайла Мірілашвілі та Льва Левієва).

24 січня 2014 року стало відомо, що Дуров продав свої акції гендиректору "Мегафона" і співвласникові холдингу ЮТВ Івану Тавріну. Незадовго до цього з "ВКонтакте" пішли віце-президент Ілля Перекопський і його брат Ігор, який працював фінансовим директором компанії.