Світ
28 квітня 2017
Демонстранти захопили будівлю парламенту Македонії
Десятки маніфестантів увірвалися до сесійної зали парламенту.
news-image

У столиці Македонії Скоп'є протестувальники ввечері 27 квітня увірвалися в будівлю парламенту, повідомляє видання Kurir, передає «Є!».

Це сталося після того, як коаліція, очолювана соціал-демократами, заявила про обрання спікером парламенту етнічного албанця Талята Джафері, лідера Демократичного союзу за інтеграцію, що представляє інтереси албанців у Македонії.

Протестувальники – прихильники колишнього прем'єр-міністра країни Ніколи Груєвського – уважають, що це обрання незаконне і є державним переворотом.

Демонстранти влаштували бійку з поліцією, а всередині будівлі нападали на депутатів. Кілька людей, серед яких голова фракції соціал-демократів Зоран Заєв, дістали поранення.

На парламентських виборах, які пройшли в Македонії у грудні 2016 року, Демократична партія за македонську національну єдність Груєвського набрала 38,1% голосів, але не змогла сформувати коаліції.

Унаслідок політичної кризи понад п'ять місяців не вдається обрати спікера македонського парламенту і розпочати формування кабінету міністрів.