Війна
28 квітня 2017
Тіло загиблого в Луганській області співробітника місії ОБСЄ ще не доставили в США – Хуг
Хуг: Місія ОБСЄ тепер переміщається на Донбасі тільки дорогами з твердим покриттям.
news-image

Тіло співробітника місії ОБСЄ, громадянина США Джозефа Стоуна, який загинув на окупованій території в Луганській області, повернуть на батьківщину після узгодження формальностей в Україні. Про це повідомив "Громадському" перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає «Є!».

Тіло Джозефа все ще в Україні. Зараз урегульовують усі формальності для забезпечення швидкого та гідного повернення його тіла на батьківщину, – сказав він.


Хуг уточнив, що місія продовжила патрулювання на Донбасі, але здійснює його тільки на дорогах із асфальтованим або бетонним покриттям.

За словами Хуга, ОБСЄ проводить власне розслідування.

Я хочу повторити і висловитися дуже чітко: ми не вважаємо, що це був нещасний випадок. Стоун загинув унаслідок застосування зброї невибіркової дії, – підкреслив Хуг.

23 квітня українська сторона Спільного центру з контролю та координації повідомила, що в Луганській області підірвався автомобіль патруля СММ ОБСЄ. Унаслідок вибуху загинув один співробітник місії, ще двоє дістали поранення.

У терористичному угрупованні "ДНР" заявили, що автомобіль ОБСЄ, який підірвався на міні, відхилився від "основного маршруту".