ЗМІ: Як не потрапити в аферу, купуючи квартиру за Києвом
Експерти приходить до висновку, що надійніше купувати нерухомість у столиці.
news-image

Купуючи квартиру за Києвом, потенційний покупець ризикує зіткнутися з масою нових для себе житлових і побутових проблем, заплативши при цьому практично ті ж гроші, що й за столичну нерухомість. Подібна ситуація склалася через поширену помилку про уявну дешевизну життя за Києвом, якою часто користуються оператори ринку периферійної нерухомості,  Про це йдеться в матеріалі «Підводні камені при покупці житла в передмісті», який вийшов у виданні Факти від 28 квітня 2017 року, передає «Є!»

Автор матеріалу пише, що в столиці ціни стартують від 15 тисяч гривень, а середня вартість квадратного метра в новобудовах передмістя і містах - сателітах Києва коливається в межах 11900-14200 гривень за квадратний метр. Подібна різниця просто не в змозі покрити всі ризики, які несе в собі периферійна нерухомість.

«Ризики при покупці заміської нерухомості виникають ще на початковому етапі через відсутність механізму контролю надійності компанії-забудовника і / або новобудови. Відповіді на питання про дотримання будівельних норм і дає Містобудівний кадастр відповідного регіону », - йдеться в статті.


У Києві Містобудівний кадастр діє понад двох років, і будь-хто може перевірити надійність житлового комплексу за кілька хвилин. В області ж такої можливості немає.

«Щоб зменшити ризики, убезпечити себе від афер в процесі покупки нерухомості, розумно звертатися до надійних, перевіреним забудовників. У столиці вибір зробити просто серед кількох ключових лідерів, мова йде про "Київміськбуд", Укрбуд, UDP, "К.А.Н. Девелопмент "," Інтергал-Буд ". Їх багаторічна діяльність на ринку, авторитет і високі репутаційні ризики гарантують виконання взятих зобов'язань. Саме на ці компанії припадає понад половина всіх будівельних проектів », - пише журналіст.


Забудовники в передмісті - це переважно дрібні регіональні компанії, що ведуть один-два проекти. Природно, їм не так важлива репутація, їх завдання - забудова з метою моментального заробітку з максимальним прибутком. У матеріалі це називається однією з причин численних будівельних афер в Київській області.
Автор статті, ґрунтуючись на даних експертів, приходить до висновку, що надійніше купувати квартиру все-таки в столиці.

Читайте також: Депутат від України відмовився керувати ПАРЄ
Читайте також: У Солом'янському районі столиці зеленбудівці встановили символ Євробачення (фото)
Читайте також: 70 років тому розпочалась операція «Вісла»