Політика
28 квітня 2017
Рабінович: «Влада ризикує життям дітей, відмовившись робити щеплення»
За словами нардепа, наразі лікарі рекомендують батькам виїжджати за кордон для щеплення дітей.
news-image

Україна перестала закуповувати вакцини для дітей, чим поставила під загрозу їх життя. Про це заявив народний депутат і лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, коментуючи депутатський запит на ім'я прем'єр-міністра, передає «Є!»

«Україна встановила ще один сумний рекорд: наша країна має найнижчий в Європі рівень охоплення населення дитячими вакцинами. Це дані Всесвітньої організації охорони здоров'я. Наша держава просто перестала купувати життєво необхідні дитячі вакцини, ризикуючи життями своїх щойно народжених громадян », - говорить парламентарій.

За його словами, дійшло до того, що лікарі рекомендують батькам виїжджати за кордон для щеплення дітей.

«Найбільш необхідних вакцин просто немає. Це ганьба. При цьому прем'єр називає в.о. міністра охорони здоров'я Супрун, що незаконно посідає місце, "найкращим міністром". Це якесь свавілля », - обурюється Вадим Рабінович.


Політик повідомив, що направив з цього приводу депутатський запит на ім'я прем'єра, вимагаючи не тільки негайно навести порядок в системі придбання необхідних вакцин, а й провести службове розслідування дій тих, хто не закупив необхідні для життя і здоров'я дітей вакцини.

«За 2016 рік щеплено всього 46% дітей, хоча необхідність щеплень відчували 95%. Замість того щоб виконувати свої прямі обов'язки з охорони здоров'я, Супрун та її команда захопилися сумнівними експериментами: то в швидких лікарів прибирають, то третю стать в анкетах вводять, то скасовують безкоштовне лікування в поліклініках. Це губить медицину в країні, це порушує Конституцію, і я маю намір з цим боротися », - резюмував лідер партії «За життя».
Читайте також: Заява МВС України: Росія хоче оголосити Яценюка у міжнародний розшук за вбивства та «участь в озброєній банді»
Читайте також: У Бердянську 5-річний хлопчик, який залишився вдома сам, намагався вистрибнути з четвертого поверху
Читайте також: Порошенко розповів, на що він запланував витратити гроші, відібрані у Януковича