Україна
28 квітня 2017
В Україні буде створений електронний реєстр абонентів мобільного зв'язку
Також передбачається можливість реєстрації абонентів, які не є громадянами України.
news-image

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, пропонує запровадити електронний формат реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги.
Про це йдеться в повідомленні НКРЗІ, інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

"НКРЗІ пропонує значно спростити механізм реєстрації абонентів, ввівши, зокрема, можливість подачі заявки дистанційно (в електронній формі) із застосуванням електронного цифрового підпису та обмеживши перелік даних, які повинні бути надані оператору", - сказано в повідомленні.


Зразок таких заяв буде розміщений на сайтах операторів і провайдерів.
Крім того, як відзначають в НКРЗІ, також передбачається можливість реєстрації абонентів, які не є громадянами України.

"Не дивлячись на те, що більшість абонентських номерів сьогодні вже" прив'язані "до конкретних осіб через банківські послуги, реєстрація у телекомоператорів є лише формальністю, що створить умови для застосування надійного захисту абонентів від шахрайських схем", - відзначають в Нацкомісії.


Для підготовки відповідного проекту рішення НКРЗІ були проведені попередні консультації з операторами ринку і профільними громадськими організаціями. Учасники наради висловили підтримку ініціативам регулятора і готовність надати свої пропозиції з даного питання. Комісія планує найближчим часом прийняти запропонований проект порядку за основу і опублікувати його для громадського обговорення.

Читайте також: Назвали причини аварії на шахті Степовій, де загинули 8 шахтарів
Читайте також: На Івано-Франківщині директор школи побив учня
Читайте також: Комісія з енергетики призупиняє дію абонплати за газ