Суспільство
29 квітня 2017
Волонтери створили альтернативний промо-ролик Києва до Євробачення
На ряду з красивими видами міста, знятими з дронів, на відео присутні кадри війни.
news-image

Група ентузіастів-професійних телевізійників створила альтернативне промо-відео України та Києва до Євробачення-2017, повідомляє «Є!».

Ролик називається Meet the real Ukraine і показує "неідеальний" Київ і Україну. На ряду з красивими видами міста, знятими з дронів, на відео присутні кадри війни.

Ідеального світу не існує. Миру, де всі щасливі й усміхнені ... Немає миру, в якому всі здорові. Де не кидають дітей. Де немає воєн і брехні ... Так само, як і немає світу без краси, любові, щастя і правди ... Світ, в якому є щось одне - нереальний і неповний. У ньому немає гармонії. Все, що однобоко - без гармонії. Все, що однобоко - неправдиво , - говорять творці.

Автор ідеї - режисер і креативний продюсер Наталя Пятигін. Побачивши промо-ролик Києва до Євробачення, опублікований Міністерством закордонних справ, Наталя зібрала команду з 20 колег-телевізійників і запропонувала їм зняти альтернативне відео.

Всі учасники команди - режисери, редактори, оператори з різних телеканалів і продакшн-студій - працювали на волонтерських засадах. Знімальне устаткування також позичали у колег. Таким чином, бюджет проекту склав 0 гривень.

Я розмістила у себе в Facebook пост з критикою команди мера. А потім думаю, критикуєш - пропонуй. Я створила групу в Facebook і написала багатьом своїм колегам і друзям, а слабо зробити нам щось для країни? Раз вже ми такі всі профі зібралися. За три тижні у мене не було жодної відмови, - розповіла Наталя.

За її словами, у команди не було мети конкурувати з офіційним промо-роликом:

У нас трохи складно зараз, особливо з правдою. І мені здалося, що якщо з гостем говорити чесно, то шансів, що він приїде набагато більше. Уявіть: по новинах війна, в роликах ми говоримо, що все класно. Люди бачать брехню, недомовленість. Не всі вникають, що відбувається. Але дисонанс очевидний. А якщо сказати, да - непросто зараз, але ми вам раді, і вам нічого не загрожує, і ви приїжджайте ... Вас, звичайно, вразять геніальні архітектурні форми наметів з Чернігівським, але атмосфера у нас завжди класна, навіть коли країна в ранах .