Події
2 травня 2017
Син екс-голови закарпатської РДА намагався незаконно вивезти за кордон 400 тис. доларів готівкою - Москаль
Румунські поліцейські виявили гроші, що були заховані під запасним колесом автівки.
news-image

Учора ввечері прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, мешканців Тячівського району Закарпатської області: 24-річного Михайла Йовдія та його дружину – 23-річну Олену Йовдій. Обоє перетнули українсько-румунський кордон на автомобілі Maserati у міжнародному пункті пропуску «Солотвино – Сігет Мармацієй». Про це повідомив на сторінці у Фейсбуці голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає «Є!»

Він зауважив, що за кермом Maserati знаходилася Олена Йовдій, а її чоловік сидів на пасажирському місці. Під час огляду автомобіля румунські поліцейські виявили 400 тисяч американських доларів, захованих під запасним колесом. Всупереч митним правилам гроші не були задекларовані ні при виїзді з України, ні при в’їзді в Румунію.

"24-річний Михайло Йовдій – це син Василя Йовдія, керівника партії «Єдиний центр» у Тячівському районі, колишнього неодноразового голови Тячівської райдержадміністрації. До речі, сам автомобіль Maserati був куплений у той час, коли В.Йовдій керував Тячівським районом. Звідки в колишнього держслужбовця та його сім’ї стільки грошей, хай люди здогадаються самі", - пише Геннадій Москаль.

Як зауважив чиновник, "румунська правоохоронна система – це не українські митники, котрі спокійно дозволяють вивозити за кордон величезні гроші, тому незадекларовані 400 тисяч доларів швидше за все будуть конфісковані в держбюджет Румунії".

"Наостанок питання – хто повірить, що наші митники не помітили 400 тисяч доларів під запасним колесом? Особисто я не вірю, тому доручив прокуратурі й СБУ провести ретельну перевірку цього факту й притягнути їх до відповідальності. Взагалі-то оцінку професійної сліпоти митників мало б зробити керівництво Держмитслужби. Подивимося на його реакцію", - підсумував допис Геннадій Москаль.