Політика
2 травня 2017
Чеський уряд подає у відставку
Причиною для здійснення цього кроку є підозри в несплаті податків і відсутність правдивої інформації про походження майна одного з міністрів.
news-image

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив про відставку уряду. Причиною стала афера, пов'язана з походженням майна міністра фінансів Андрія Бабіша. Про рішення буде проінформований президент країни Мілош Земан, передає «Є!» із посиланням на Радио Прага.

Зазначається, що до кінця поточного тижня президенту Чехії Мілошу Земану буде передано пропозицію розпустити коаліційний уряд прем'єра Богуслава Соботки.

Рішення про відставку прийняв безпосередньо голова кабінету міністрів, про що він повідомив ЗМІ на спеціальній прес-конференції в штаб-квартирі уряду.

Причиною для здійснення цього кроку є підозри в несплаті податків і відсутність правдивої інформації про походження майна міністра фінансів держави Андрія Бабіша.

Прем'єра Богуслава Соботку не задовольнили пояснення, які з приводу висловлених звинувачень глава Мінфіну надав у письмовому вигляді. Андрій Бабіш, заявив голова уряду, не тільки не надав необхідних пояснень, а "ще більше затуманив справу".

У ситуації, коли підозри в здійсненні фінансових махінацій стосуються глави Мінфіну, прем'єр не бачить можливості продовжувати роботу кабінету або вирішити проблему тільки відставкою одного міністра.

Читайте також: З Куликового поля прогнали чоловіка з українською символікою (відео)
Читайте також: СБУ повідомила про арешти в Одесі (відео)
Читайте також: В Хмельницькому повісився курсант прикордонної академії