Політика
3 травня 2017
Депутат Лещенко підозрює, що за ним слідкує СБУ
«Деякі люди розповідають, що зміст наших з ними особистих листувань або розмов стає відомо третім особам», - заявляє Лещенко.
news-image

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Сергій Лещенко стверджує, що українські спецслужби стежать за ним з 2015 року.
Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

"Такі спроби робляться ще з 2015 року", - сказав він.
"Мені, наприклад, деякі люди розповідають, що зміст наших з ними особистих листувань або розмов стає відомо третім особам. Притому що ні я, ні ця особа не стали б зміст цих розмов афішувати", - додав політик.
"Тешка" - це департамент Т, який займається цим напрямком. Це злом пошти, прослуховування телефонів, зовнішні зовнішні спостереження ", - сказав він.
"Ось в історії з квартирою там мене тупо" вели ". Я вже описував хронологію: що договір на квартиру був підписаний 31 серпня, 1 вересня був день розрахунку, і ще не були перераховані всі гроші, а на Фейсбук-сторінці одного з" смотрящих "Кононенко з'явилася інформація, що я купив цю нерухомість. Але в реєстрі ця інформація з'явилася через кілька днів", - нагадав Лещенко.
"Оскільки Кононенко з Грановським - куратори СБУ, то, я думаю," вела "СБУ", - зазначив він.
"В принципі, мені особливо соромитися зустрічей і контактів нічого. Але це порушення закону! Вони не мають права стежити за вигаданим приводів. Подавати мій номер телефону під виглядом антисоціальних осіб - наркобаронів або членів якоїсь шпигунської мережі", - підкреслив депутат.

"Точно так же мене попросили передати одному моєму знайомому журналісту, що його слухають. І в якості аргументу сказали:" Ось, такого-то числа він спілкувався з таким-то обличчям за таким-то питання ". Я подзвонив цьому журналістові і запитав:

"Ти спілкувався з цією особою?" З'ясувалося, що тільки з датами вони переплутали, а так - так, спілкувався. Причому спілкувався по WhatsApp. Але ця інформація виявилася в розпорядженні третіх осіб ", - повідомив політик.

За його словами, прослуховуванням займаються співробітники департаменту захисту національної державності СБУ (т. Н. Департамент Т). 

"Тешка" - це департамент Т, який займається цим напрямком. Це злом пошти, прослуховування телефонів, зовнішні зовнішні спостереження ", - сказав він.
"У мене був один цікавий випадок, коли я спілкувався з однією особою. І за 20 хвилин, які ми гуляли по центру, до мене двічі підійшли якісь дивні особистості і запитали, умовно -" Як пройти в бібліотеку? "Після чого я навів довідки. З'ясувалося, що в "наружку" це вважається методом ідентифікації: коли ти здалеку не можеш зрозуміти, з ким зустрічається суб'єкт, то ти підходиш і питаєш адресу. Людина починає пояснювати, а вони тим часом фіксують його співрозмовника ", - розповів Лещенко . "Мене рідко запитують" Як пройти в бібліотеку? ", А тут за одну годину запитали двічі. Причому після цього то особа пішло в інший бік", - додав депутат.
Читайте також: На Рівненщині люди вийшли на мітинг під ОДА: вимагали легалізацію видобутку бурштину (фото, відео)
Читайте також: Інтерпол офіційно зняв із рошуку Януковича та його сина, - підтвердила Нацполіція