Суспільство
4 травня 2017
У Луценка знають, чому Інтерпол відмовляється шукати втікачів режиму Януковича
Йдеться,про недосконалість кримінально-процесуального законодавства України
news-image

У Генеральній прокуратурі кажуть, що Інтерпол відмовляється оголошувати в міжнародний розшук одіозних чиновників через недосконалість українського законодавства.

Про це у своєму Facebook ввечері 3 травня написав заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає «Є!».

За його словами, йдеться, зокрема, про недосконалість кримінально-процесуального законодавства України в частині обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зокрема, ухвала судів про дозвіл на затримання з метою приводу до суду для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не вважається ухвалою про тримання підозрюваного/обвинувачуваного під вартою, – пояснив Єнін.

А за правилами Інтерполу, якщо щодо особи не було обрано запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, вона не може бути оголошена у міжнародний розшук.

Окремі районні суди Києва відмовляються виносити ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без участі підозрюваного, – бідкаються в ГПУ.

Водночас Єнін запевнив, що рішення Інтерполу про зняття екс-президента-втікача Віктора Януковича з міжнародного розшуку жодним чином не вплине на початок судового процесу щодо нього у справі про державну справу.