Світ
4 травня 2017
Україна вперше візьме участь у змаганнях НАТО з танкового біатлону
Українські військові виступатимуть на танках типу Т-64БВ.
news-image

Українські танкісти з 7 до 12 травня вперше візьмуть участь у танковому біатлоні армій країн НАТО, який будуть проводити на одному з військових полігонів у Німеччині. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони, передає «Є!».

У змаганнях The Strong Europe Tank Challenge візьмуть участь взводи з армій США, Німеччини, Австрії, Франції та Польщі.

Україну презентуватиме танковий взвод із 14-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ під командуванням капітана Романа Багаєва. Минулого року саме цей підрозділ під час Всеармійських змагань серед танкових взводів завоював звання найкращого.

Українські військові виступатимуть на танках типу Т-64БВ. До складу української делегації крім танкістів увійдуть представники Харківського бронетанкового заводу, медики, екіпаж ремонтно-евакуаційної машини та інші фахівці, які будуть забезпечувати участь українського підрозділу у змаганнях, – загалом 32 людини.

Програма танкового біатлону включає дві основні частини – бойові стрільби підрозділів як у наступі, так і в обороні, а також виконання вправ зі штатної стрілецької зброї – пістолетів (українські танкісти будуть виконувати вправу з вітчизняного пістолета марки "Форт").

Окрім цих видів, військовим також доведеться продемонструвати свою спритність у таких видах програми, як виклик вогневої підтримки, водіння бойових машин (танків), визначення відстані до цілі, ідентифікація (розпізнавання) цілі, тактична медицина та евакуація пораненого, дії у разі застосування противником зброї масового ураження, евакуація пошкодженого (підбитого) танка.

Програма змагань передбачає перевірку фізичних кондицій військових – подолання спеціалізованої смуги перешкод та спортивну естафету.

Українська команда виступатиме у складі танкового взводу у штаті, прийнятому в арміях країн НАТО - чотири основних танки й один запасний.

У Міноборони зазначають, що основними "конкурентами" українських танкістів вважають традиційних фаворитів цих змагань – танкістів армії США (на танках типу "Абрамс – M1A2"), а також німецьких танкістів (на танках "Леопард – 2А6").