Суспільство
4 травня 2017
Цукерберг хоче найняти додатково 3000 співробітників для відстеження небажаного контенту у Facebook
Цукерберг розповів, як співробітники Facebook запобігли самогубству користувача.
news-image

Засновник компанії Facebook Марк Цукерберг заявив, що в штаті з'являться 3000 нових співробітників для відстеження небажаного контенту, пов'язаного з насильством, розпалюванням ненависті та експлуатацією дітей. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Є!».

Цукерберг назвав "жахливими" відеотрансляції сцен, учасники яких "заподіюють шкоду собі та іншим". Це суперечить завданню соцмережі – "побудувати безпечне співтовариство", указав він.

Нові співробітники будуть оперативно переглядати звіти і скарги користувачів мережі на публікації, заборонені правилами компанії. Зараз над цим завданням у Facebook уже працюють 4500 осіб у всьому світі, зазначив Цукерберг.

Також, за його словами, у Facebook мають намір полегшити механізм подання скарг на публікації з небажаним контентом. Це, пояснив Цукерберг, дасть змогу працівникам соцмережі швидше на них реагувати і в разі виникнення необхідності звертатися в поліцію.

Минулого тижня співробітники Facebook отримали повідомлення, що один із користувачів збирається провести онлайн-трансляцію самогубства. Ми негайно зв'язалися з правоохоронними органами, завдяки чому інциденту вдалося запобігти. В інших випадках нам не щастило, – написав засновник компанії.