Політика
4 травня 2017
Парламент бореться із корупціонерами тоді, коли це вигідно Президентові, – журналіст
Реальних справ немає, є тільки тисячі фотографій на фейсбук-сторінці Генпрокурора України Юрія Луценка – і все.
news-image

Український парламент, коли потрібно, вміє дуже швидко і якісно працювати. Але це залежить від того, чи потрібно це Президентові України.

Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» висловив журналіст-розслідувач Дмитро Гнап, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

«Наш парламент, як виявилось, демонструє чудеса дієздатності і суперефективності, коли нашим владоможцям треба взяти гроші з бюджету. Як показує практика, правки в бюджет вносяться протягом ночі і всі закони затверджуються», – каже Дмитро Гнап.

Також журналіст прокоментував призначення на посаду Генпрокурора Юрія Луценка, який не мав юридичної освіти.

«Коли треба Президентові, то Генпрокурор Луценко затверджується на своїй посаді протягом кількох годин через зміну законодавства. Тому що Луценко не міг до призначення займати цю посаду, бо не мав юридичної освіти. Через «коліно» ламається парламент, вносяться зміни в законодавство протягом кількох годин, голосується за Луценка і тут же протягом кількох хвилин уже й друкується газета «Урядовий кур’єр» чи «Голос України» з новим законопроектом», – зазначив Гнап.

Тобто, коли дуже потрібно Петрові Порошенку, його оточенню та їхнім партнерам по коаліції, то ВР працює, як годинник і дуже стрімко.

«Але, коли йдеться про те, щоб покарати корупціонерів, які є бізнес-партерами і наближеними до Президента, його політичними союзниками ситуативними чи постійними, то тут знаходяться причини, де і законодавство вже недосконале, і немає коаліції, і тоді потрібно їх переконувати та домовлятися з ними», – сказав журналіст-розслідувач Дмитро Гнап.

Тож, за словами Гнапа, потрібно реальними діями доводити роботу Генеральної прокуратури, а не постити у соцмережах фотографії, начебто корупціонерів, які затримані лише на фотографіях, бо до в’язниці вони не потрапляють.

«Реальних справ немає, є тільки тисячі фотографій на фейсбук-сторінці Генпрокурора України Юрія Луценка – і все. Нехай він покаже фотографії тих людей, які у наручниках сидять за ґратами в колонії суворого режиму, отримавши реальний термін. Часу в нього вже було вдосталь, щоб передавати до суду справи, і щоб суди виносили реальні вироки», – додав Гнап.

Читайте також:Україна перша за масштабами корупції серед країн ЄС (рейтинг)