Події
6 травня 2017
В Росії прокоментували інцидент із спробою захопити український катер
Прикордонники РФ припинили вхід українського катера в "російські територіальні води".
news-image

У Прикордонному управлінні ФСБ Росії заявили, що український рятувальний катер, який російський корабель спробував захопити у Чорному морі, нібито вів фото- та відеозйомку російських суден.

Про це йдеться в заяві прес-служби відомства, повідомляє "РИА Новости", передає «Є!».

За словами росіян, інцидент стався 23 квітня 2017 року. В той час, як Мінінфраструктури України повідомило, що спроба захоплення російським кораблем українського рятувального катера в районі Скадовська сталася 24 квітня.

У ФСБ стверджують, що прикордонники РФ припинили вхід українського катера в "російські територіальні води" біля берегів Криму.

Вийшовши в радіоефір, командир сторожового катера повідомив українського капітана, що подальший рух зазначених курсом призведе до порушення російського державного кордону. У відповідь капітан катера заявив, що не порушував кордон і вже йде курсом на порт Скадовськ, – йдеться в повідомленні.

У російському відомстві додали, що капітан українського рятувального катера самостійно ліг на заявлений курс і відбув в зазначеному напрямку.

До слова, у Міністерстві інфраструктури оприлюднили відео на якому чути, як з російського судна кілька разів в наказовому тоні вимагають від українських рятувальників зупинитись, оскільки вони нібито "перебувають у водах Російської Федерації".