Суспільство
6 травня 2017
П'ятому фігуранту справи Мартиненка суд призначив домашній арешт – НАБУ
Суд зобов'язав підозрюваного носити електронний браслет і здати всі паспорти.
news-image

Солом'янський районний суд Києва 5 травня обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту одному з керівників державного концерну "Ядерне паливо", до складу якого входить державне підприємство "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передає «Є!».

Суд зобов'язав підозрюваного носити електронний засіб контролю (браслет) і здати всі паспорти.

В антикорупційному бюро зазначили, що чиновника підозрюють у причетності до розкрадання коштів "СхідГЗК" у розмірі ,28 млн. За це передбачене кримінальне покарання за ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (створення злочинної організації, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У відомстві уточнили, що 22 квітня чиновнику повідомили про підозру у порядку, встановленому для випадків, коли підозрюваний перебуває за межами України, а 4 травня він особисто отримав повідомлення про підозру.

В Україні колишнього депутата Верховної Ради Мартиненка підозрюють у зловживаннях під час виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію Steuermann.

За інформацією НАБУ, за кримінальним провадженням за фактом розкрадання грошових коштів ДП "СхідГЗК" детективи повідомили про підозру п'ятьом особам: двом організаторам, двом посібникам і одному виконавцю злочинної схеми.