Суспільство
7 травня 2017
Джемілєв і Чубаров розповіли, яким буде Крим після повернення після деокупації
Анексія поділила кримськотатарське населення.
news-image

Лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров розповіли про те, що мріють аби анексований Крим знову повернувся до складу України та став найпривабливішим місцем для відпочинку.

Про це пише видання "Укрінформ".

Зокрема, Джемілєв вважає, що після повернення Крим вже не буде таким, як до окупації.

У Криму є всі можливості не бути гірше Швейцарії, це має бути найпривабливіше місце, де люди будуть щасливі, де люди будуть відпочивати і не буде жодних конфліктів, – вважає Джемілєв.

Чубаров додав, що анексія поділила кримськотатарське населення на людей, що мають власну гідність і тих, хто насправді є "хитрими людьми, які готові кожного дня продаватися і продавати себе й інших". Однак, додає Чубаров, останні зникнуть з українського Криму ще швидше ніж російські солдати.

Це не говорить про те, що ми одразу там знайдемо порозуміння в тому, з чого починати вичищати Крим і будувати таке суспільство, яке буде прийнятним для всіх. Потрібно буде декілька років для того, щоб підготувати ситуацію щодо проведення виборів місцевих органів, декілька років Крим буде приходити в себе, відповідно до українських законів, – вважає Чубаров.